Calcio Superiore - De Syv Små Dværge

2-0 (2-0)

Kampen mod topholdet Calcio Superiore gav en god fornemmelse af rækkens top-niveau, idet spaghetti-drengene ligger på en øjeblikkelig og suværen førsteplads. Holdet havde således kun sat sølle tre point til før aftenskampen mod Dværgene. Det blev dog på ingen måde en walk-over for topholdet, som mødte et inspireret dværgehold.

Første halveg var en intens affære. Superiore jagtede føringsmålet med hurtigt og fysisk presspil fra kampens start, men Dværgene stod godt i forsvaret og afviste med en velspillende Lars i midterforsvaret gang på gang 'italienernes' angreb. Således tilspillede topholdet sig ingen store chancer på trods af en klar dominans på midten af banen. Og alligevel fik Dværgene bidt godt fra sig med en række hurtige opspil, der med lidt held godt kunne have givet et mål. Morten havde således et godt og resolut skud på mål, som dog desværre sad lige på målmanden, der kunne gribe bolden.

Dværgenes store chance i første halvleg kom efter et fantastisk gennembrud af Anders, der kampen igennem var et stærkt fysisk aktiv for Dværgene med sine lange og flænsende raids op gennem banen. Anders startede sit løb helt nede fra venstre forsvarsside og søgte en et-to-kombination med Thomas på midtbanen; pludselig var Anders fri foran mål, men han fik desværre ikke rigtig træf på bolden. En flot aktion, der nok kunne have fortjent en bedre skæbne.

Således stod det 0-0 med blot syv minutter tilbage af første halveg. Superiores pres var dog tungt, og i de sidste minutter af halvlegen scorede de to mål kort efter hinanden. Det første kom efter en manglende clearing fra forsvaret, der ellers havde kæmpet heroisk og vundet de fleste tacklinger og luftdueller. Men da fejlen opstod, udnyttede topholdet chancen: et resolut skud og 1-0 til hjemmeholdet. Målet til 2-0 kom få minutter efter. Et hjørnespark fik lov til at passere langs jorden, og Superiore kunne sende bolden i nettettaget bag Reto. Et mål, der burde have været afværget.

I anden halveg viste Dværgene stor moral. I stedet for at lade sig kue af resultatet fra de første 45 minutter tog de i stedet lidt hårdere fat i nærkampene, turde og lykkedes i højere grad med at tage boldene til sig. Det resulterede i en rigtig god anden halveg, den bedste halvleg Dværgene har spillet sammen med undertegnede. Efter at Dværgene i første halvleg havde stået lidt på hælene i forhold til Superiores pres, vendte kampen nu til Dværgenes fordel. Dværgene var det mest boldbesiddende hold i halvlegen, og det lykkedes i høj grad at stresse Superiores opspil; en god idé, da topholdet kun spillede med to mand i bagkæden. De tabte ofte bolden på midtbanen, fordi de ikke evnede at spille sig ud af Dværgenes presspil, der generelt startede højere på banen.

Det stressede tophold lavede flere frispark, hvoraf et enkelt var lige ved at give Dværgene en reducering. Frisparket fra Thomas ramte dog uheldigt Troels, der havde taget placering foran Superiores mål for at forvirre målmanden. Frisparksskytten havde ellers et øjeblik set bolden inde, men desværre lykkedes det ikke Dværgene at passere keeperen.

Kampen endte således 2-0 til Superiore, men Dværgene kan være stolte af kampen. De spillede lige op med rækkens suveræne tophold i anden halvleg. Midtbanen fungerede generelt upåklageligt i anden halvleg, hvor flere gode angreb og opspilssituationer blev sat i scene. I front jagtede David utrætteligt de mange bolde og tog del i nærkampene uden at kny. God fight over hele linjen. Hvis Dværgene kan holde deres niveau fra anden halvleg, ligger der mange point og venter i de næste kampe.