Prografica - De Syv Små Dværge

4-3 (1-2)

Det var en blandet oplevelse. Kun hvis vi tæller Ole Eiggaards to scoringer med, var der grund til at juble. Men manden har lavet tvillinger, ikke mål. Tillykke med det alligevel, og tak for øl!

Nøgternt set smed vi en sejr på gulvet, vi havde hungret efter længe. Kom på 2-0 i første halvleg og 3-1 i begyndelsen af anden halvleg. Fantastisk! Den boblende glæde i dværgemaverne blev heller ikke mindre af udsigten til at kunne hovere over for den nye cheftræner, der var fraværende – og endnu mangler at omsætte de mange gode visioner fra tegnebrættet til sejre på grønsværen.

Dværgene gjorde det rigtige hele vejen igennem, og ingen af prografikernes fire kasser skyldtes regulære fejl i vores defensiv. Vi fightede og udnyttede særdeles effektivt vores tre største chancer, vi kunne høres, og vi opildnede hinanden. Humøret fejlede ingenting …

… indtil otte minutter før tid, hvor Prografica spiller os tynde i forsvaret, og en ikke tæt nok markeret nr. 8 sætter sidste fod på en pasning ind foran vores målfelt. Nr. 8, en fremragende dribler, der ikke var til at pille bolden fra, var i det hele taget vores onde ånd. Det meste af tiden gjorde vi alt, hvad vi kunne, for at stække ham, vælte ham og fælde ham, men ingen af delene lykkedes i tilstrækkelig grad.

Både i første og anden halvleg var nr. 8 deres Last Action Hero. Første byggesten til hattricket var en god løbetur gennem vores forsvars højre side og en irriterende hård, flad afslutning gennem en sageløs og i øvrigt glimrende spillende ad hoc-målmand, Lars Knudsens ben – reducering til 1-2 i det 29. minut. Sidste klods i måltriaden fra nr. 8 var et fladt spark fra højre, der trillede gennem den allerfjerneste del af målnettet. 4-3 til de stribede modstandere, og ikke meget mere end dommerens egne sekunder var tilbage. Suk.

Reelt blev vi spillet over ende i anden halvlegs sidste 25 minutter, hvor vi havde en tung vind imod os og ikke fik ret meget til at hænge sammen. I hele kampen havde vi kun to hjørnespark, og i anden halvleg kom vi som regel længst med Knudsens lange udspark. Søren og Bo lå langt tilbage på vores midtbane og sloges hårdt, og det var et nødvendigt offer, der dog bestemt ikke gavnede vores offensive muligheder.

Men lad os i det mindste – ud over at bøje hovederne i respekt for god fight og god vilje – nyde vores mål og ikke mindst glæde os over, at Lillebror Saaby har fået hul på kæmpebylden:

1-0, tidligt i kampen. Referenten sender fra venstrebackpladsen bolden op ad kanten til Brian, der krøller et par stykker og med ydersiden finder en godt medløbende Peter, som kommer faretruende langt ud i højre side af målfeltet, men alligevel sætter den fladt ind med venstreskøjten.

2-0, midt i første halvleg. Peter vipper flot bolden ind over forsvaret til en flyvende Lillesaaby, der med to berøringer i de høje luftlag får skubbet bolden over keeperen og hele vejen ind over stregen, som var det en opvarmningsøvelse, hvor det gjaldt om at lægge bolden død på stregen.

3-1, anden halvleg er knap begyndt. Vi får et frispark halvanden meter fra målfeltet, en anelse til højre for midten. Ole Eigaard stiller sig ind i muren og bokser til et par stribede. Bo stryger håret væk fra øjnene, løber til bolden, men hopper over og skaber – efter eget udsagn – et lille hul i muren. Brian accelererer nu, svinger sin højre fod bagud, hugger tørt og fladt og udplacerer Prografica-målmanden helt ude i højre side af målet. Klar kandidat til årets garn.

Assistenttrænerens vurdering

Lars K. (9) - Flot præstation på en for Lars noget uvant plads mellem stængerne. Havde en feberredning allerede i det første minut. Kan ikke lastes for nogle af scoringerne. Holdt os inde i kampen helt frem til slut. God lyd på målsparkene.

Søren A. (10) - Flot indsats på den defensive midt. Markerede sin direkte modstander tæt og lukkede generelt godt af på midten. Havde god gejst og aggressivitet i sit spil.

Troels (8) - Fin præstation hvor han holdt hovedet koldt i vigtige situationer. Tacklede og kæmpede som sædvanlig forbilledligt.

Ole I. (9) - Fin præstation. Tacklede og kæmpede som sædvanligt godt foran eget mål. Oversatsede måske i nogle få situationer nogle af sine mange tacklinger.

Bo (10) - Flot indsats på to meget vigtige pladser som bageste mand og defensiv midt. Dækkede som altid godt op og var meget løbestærk. Især leverede han et flot overspringshop, som sikrede mål direkte på frispark. Spillede dog til slut i kampen ikke helt kontant nok foran eget mål.

Rune (8) - Udmærket defensiv præstation. Gik fint med i det opbyggende spil, men på en svær dag med meget lidt boldbesiddelse var det begrænset, hvad vores angrebsback fik at arbejde med offensivt.

Peter (8) - Godkendt indsats. Scorede et mål og lagde op til et andet. Som spillende (assistent)træner trækker det dog ned, at han ikke kunne sikre point til Dværgene.

Brian (10) - To mål og en assist vidner om en rigtig flot indsats i Dværgenes forreste geled. Både som offensiv midt og forward skabte Brian meget frem ad banen og deltog desuden også godt i det defensive arbejde. Især var det positivt, at han er ved at finde ind i godt samspil med de andre Dværge.

Kaspar (9) - befandt sig godt på sin vante plads som bageste mand. God lyd og konstruktive kommentarer. Kunne måske savne den sidste aggressivitet foran eget mål og en smule mere koldblodighed i kontraspillet.

Ole E. (8) - placerede sig godt på toppen, dog uden at komme til mange afslutninger. Over for et solidt forsvar havde han besvær med at holde i bolden og deltage i det opbyggende spil.