De Syv Små Dværge - Norbro

1-3 (1-1)

Dagens bedste sekvens var klart den spillende træner Per Saabys mål til 1-0. Kort forinden havde Ole Iversen sat sig godt igennem fysisk, og et godt hurtigt opspil gik fra den fremrykkende Claus via Brians hæl til den fremstormende Saaby – som scorede iskoldt til 1-0.

På det tidspunkt, lidt før midten af første halvleg, så det rigtigt godt ud når man kiggede på ude fra sidelinjen. Dværgene var mødt frem som presset bundprop i rækken på grund af en serie skidte resultater fra start – trods udmærket spil i flere kampe – og Norbro var en kvalificeret modstander der kunne byde på adskillige boldstærke spillere og godt sammenspil, så vi vidste at der skulle en god præstation til.

Første halvleg var da også en god prøve på det 'nye' Dværgeholds gode spil. Der var god energi på, og mens Norbro primært var gode til køre bolden rundt, var der lidt mere direkte og aggressivt spil fra Dværgeside. Vi var gode til at ramme Brian og Peter helt fremme, og de var gode til at holde fast i bolden. Det gav, som beskrevet, også en flot scoring til Dværgeføring.

Midt i halvlegen fik Norbro dog udlignet – som referenten husker det via en lidt løs chance uden for det overbefolkede felt som blev sparket fladt ind. Det ændrede dog ikke på at Dværgene kunne gå til halvleg med en god fornemmelse, men desværre kom det til at se anderledes ud i anden halvleg.

Her fik Norbro skruet lidt op for tempoet, og først og fremmest begyndte de at bevæge sig rigtigt godt uden bold. Den slags bevægelse skulle vi gerne kunne dæmme op for i vores zoneforsvar, men den væsentligste forudsætning er at der er styring og kommunikation. Den forsvandt desværre – med luften? – i løbet af anden halvleg, og efterhånden begyndte Norbro at rykke rundt med Dværgene som det passede dem. Folk havde nok at gøre med at følge deres direkte modstander og fik ikke bakket op for hinanden.

Særligt fik Norbro sat fart på i en 8-10 minutters periode, hvor de fik sat to gode mål ind, og man må sige at det var fuldt fortjent. Dværgene havde svært ved at få skubbet ud i siderne når Norbro vendte spillet hurtigt fra side til side, og midtbanen kom ofte til at stå oven i forsvaret, så vi i realiteten spillede med 4 mand bagerst og 1 enkelt på midten – hvilket selvfølgelig ikke er nok.

Men bortset fra denne periode med solidt overtag til Norbro var Dværgene faktisk ret godt med i det meste af kampen, og vi burde kunne gå derfra med en nogenlunde positiv fornemmelse. Specielt da hvis det var lykkedes at score på det frispark som Brian fik fremtvunget på kanten af feltet kort før tid. Vi har bestemt ikke resultaterne med os for tiden, men spillet ser ud til at være i fremgang, og så plejer det nu engang at være sådan at resultaterne efterhånden følger med.

Trænerens vurdering

Christian (9) - kunne ikke bebrejdes nogle af de tre mål, der gik ind, og stod i det hele taget en rigtig god kamp. Udviste i flere tilfælde en stort overskud til at håndtere den til tider opildnede stemning, og ja, så nuppede han igen en 3-4 klasseredninger. Sikker sidste skanse, der desværre blev svigtet af resten af holdet i 2. halvleg.

Claus (8) - udviste et stort engagement gennem hele kampen og havde flere gode fremstød i 1. halvleg, hvoraf den ene resulterede i målet. Vi manglede dog en masse styring i form af kommunikation fra den bagerste mand i forsvaret, specielt når vi mødte et hold der spillede bolden så godt rundt. Udspark og frispark i 2. halvleg var generelt for korte, og det blev alt for nemt for Norbro at modstå presset. Viljen til at vinde fejlede dog ikke noget.

Svop (9) - spillede egentlig bedst når det var som den bagerste mand, og det hang mest sammen med, at der ikke blev gjort brug af hans mange fremadrettede talenter. Han burde være taget mere med i opspillet, men Norbro lagde presset højt på vores banehalvdel, hvilket gav sig udslag i mange lange bolde.

Ole I. (10) - Det kunne desværre ikke blive til topkarakter, og det hang ikke sammen med Oles præstation, for han var en af banens bedste. Det er der bare ikke nogen, der får, når vi taber.
Det var helt fantastisk, så meget Ole fik raget til sig, og hans nærkampstyrke var et studie værd for alle der gerne ville lære at udnytte sin størrelse optimalt. God røv, Ole…

Søren A. (9) - var med i meget af spillet og kom frem til afslutninger, sådan som det er meningen at backerne skal gøre. Blev desværre overløbet en del gange af de hurtige Norbro-folk, og det kostede en enkelt kasse. Fighterinstinktet var intakt hele kampen igennem.

Lars K. (10) - De brændte chancer til trods, så har vi sjældent set ham bedre. Kæmpe selvtillid han har i øjeblikket. Afslutter på det hele og slipper godt fra det. Det bliver snart svært at afvise ham fra en fast plads som def midt. Niveauet faldt i 2. halvleg, men det var sammen med resten af holdet.

Kaspar (8) - Hans store betydning for holdet blev udstillet godt og grundigt i 2 .halvleg, da han i et par tilfælde manglede at placere sig rigtig i presspillet. Fyldte utroligt meget på midtbanen og skabte i 1. halvleg godt flow i angrebsspillet med hurtigt pasningsspil.

Saaby (8) - Som alle andre spillede han en stor 1. halvleg og krydrede indsatsen med sit 3. sæsonmål. Forsøgte at vende skuden efter at være kommet bagud med 3-1, men dertil var spillet for dårligt.

Peter (8) - På dagen tabte han nok kampen til sin direkte modstander, som sad tæt i haserne på ham. Spillede meget af kampen med ryggen til målet, og i 1. halvleg var han monsterstærk til at holde på bolden, når de lange bolde blev sendt af sted i ekspresfart. Venstrebenet var en evig trussel for Norbros desværre velspillende målmand.

Brian (10) - var en af de få der holdt et højt niveau hele kampen igennem og kunne desværre ikke med sin aggressive presstil og chanceskabende afleveringer gøre meget andet end det han gjorde. Det skulle måske lige være at score et eller to mål i 1. halvleg, da Dværgene var ovenpå. Vi venter stadig på sæsonens første scoring...