Busch United - De Syv Små Dværge

1-4 (1-1)

Det var med en vis nervøsitet at dagens skribent kørte til Ryparken en dejlig varm og solbeskinnet eftermiddag. Måske mest fordi det var min første kamp i efterårssæsonen, men også fordi vi stod over for den anden 6-point kamp i træk. Ligeledes havde jeg måtte aflyse et nok så udenrigspolitisk vigtigt møde i FN-forbundets bestyrelse for at kunne være med til dette topbrag i bunden af A-rækken. Vores modstandere havde godt nok konsolideret sig i bunden af A1 endnu bedre end dværgene, men alle huskede vist tydeligt det forsmædelige 1-5 nederlag i Kløveren i foråret på en dag hvor alt gik galt.

Selvom det hjalp på nervøsiteten at Brian var mødt op for at styrke holdets moral var det en meget forvirrende start som prægede dværgenes spil. Det lykkedes godt nok at spille holdet frem til nogle mindre chancer, heriblandt et par vildskud langt over mål, men spillet flød ikke ordentligt, og især i bagerste kæde var spillet usikkert. Nervøse tvær-afleveringen som gik døde i det høje græs og inkonsekvente tacklinger trods trænerens opsang inden kampen om en robust tilgang til forsvaret. Det gav plads til Busch-drengene som kom frem til flere skudmuligheder for tæt på mål. Og ca 10 minutter inde i halvlegen gik det galt, da Busch tilkæmper sig bolden omkring midten. Tre på hinanden følgende mindre personlige fejl, og deres farlige nr. 12 (tror jeg nok) kunne mase sig igennem til et skud, som på flotteste vis sættes op i trekanten gennem benene på vores bagerste mand. Mig. Uden chance for Lars K, som havde dagens tjans i målet efter et sent afbud fra Christian.

Denne sædvanlige åbningsmodgang syntes at vække Dværgene, som langsomt skruede tempoet op og øgede koncentrationen. Og med vedholdende pres mod Buschs mål lykkedes det at fremtvinge en af de situationer i sæsonen som sandsynligvis vil kunne tages op til diskussion mange gange frem til julefrokosten hvor den slags jo afgøres. Et hurtig opspil langs kanten, som senere skulle vise sig at være et særdeles effektivt værktøj mod Busch, førte til en massiv pressituation foran Busch-målet hvor Claus med stor styrke får losset til bolden. Bolden banker ind på undersiden af overliggeren og hopper ned omkring stregen og ud til en ventende Peter som med et halvt flyvespark får prikket bolden i netmaskerne. Spørgsmålet er så om bolden rent faktisk var inde allerede da Claus skød?

Fra referentens tilbageskudte udsigtspost i den modsatte ende af banen var det umuligt at se. Men nu da webmasteren har kastet sin støtte til fordel for et Claus-mål, og træneren i sin vurdering af spillernes præstation har valgt en både-og tilgang, er det næsten min pligt at gøre det modsatte og tildele æren for målet til dagens 4-måls skytte, Peter. Herfor taler ikke mindst det faktum at dommeren først fløjtede mål efter at Peters fod blandede sig.

Fra første fløjt i anden halvleg tog kampen en drejning. Det var opsangen fra brødrene Saaby som virkede, og alle var enige om at det kunne vi ¤%*”#¤& gøre bedre. Konsekvens i tacklingerne og en solid defensiv var den forståelige formular som skulle anvendes. Og det lykkedes. På lækkert opspil i højresiden kombinerede Dværgene sig frem til først et og siden et til mål signeret af Dagens Dværg i skysovs, som ud over det kontroversielle mål i første halvleg kunne brillere med et vaskeægte hattrick i anden halvleg. Sådan. Vi var flere der havde på fornemmelsen at det kunne være blevet til mange flere mål mod et Busch-hold, som uden udskiftere var ved at gå kolde i varmen. Men træneren disponerede klogt og fik fastholdt den gode organisation ved at holde folk hjemme i forsvaret henimod slutningen af kampen. Dermed undgik vi (eller gik glip af om man vil) de ofte meget underholdende, men også rodede tilfældige rush mod modstandernes mål.

Efter kampen var alle Dværgene ganske godt tilfredse med den overbevisende sejr. Eneste malurt i bægeret var at Busch løber med fornøjelsen af en samlet sejr på irriterende 6-5 over de to kampe. Men så skal der heller ikke tales mere om det.

Trænerens vurdering

Troels (8) - fik æren af at spille over for Buschs klart bedste spiller, og den duel vandt han nok desværre. Troels spillede sig godt op i anden halvleg med sikre pasninger og godt overblik. Og så selvfølgelig fight til det sidste.

Ole I. (9) - fik ikke helt så meget ud af de mange bolde, han fik skrabet til sig, men hans fightervilje er forbilledlig. Målet kommer næste gang.

Saaby (9) - var god til den første dribling forbi sine modstandere, men havde en tendens til at overdrive det herfra. Havde nok været skyld i endnu flere farlige situationer, hvis bolden var blevet sluppet noget før. Sad dog solidt på midtbanen, hvor det meste blev fulgt til dørs.

Bo (9) - En stor arbejdsindsats blandet med meget løbevillighed, samt villighed til at tørne ind i indtil flere store Buschspillere gang på gang, giver et overordnet indtryk af en god præstation.

Rune (8) - ramte ikke rigtig angriberne i starten af kampen med sine ellers præcise lange afleveringer, men fik styr på spillet og var en vigtig brik i Dværgenes væsentligt forbedrede opspil i anden halvleg.

Claus (8) - Hans store fysik og gode boldevner fik ikke rigtig lov til at lyse igennem, og det var ærgerligt, når vi ved, hvor god Claus kan være. Han lynede dog et par gange, og i boksen kom han stort set forrest på det hele.

Peter (10) - 3-4 målskytten var lidt længe om at komme op i gear, men så tog han skudbenet på, og det kan vi så vældig godt lide, at han gør. Bliv ved med det, Peter, og du vil lave endnu flere mål.

Lars K. (9) - var kompromisløs og gennemført i sin indgriben og havde et par store redninger på nogle vanskelige tidspunkter i første halvleg. Så tusind tak for, at du tog en for holdet!

Svop (10) - En rigtig god præstation hvor han udviste stort overblik i sin indgriben, og i det hele taget tilførte han holdet en væsentlig portion engagement og sikkerhed i de bagerste rækker. Lidt mere skarphed (altså træning) ville også have givet et mål ind på kontoen i en af hans godt timede fremskydninger fra de bagerste rækker.

Kaspar (9) - En lidt usikker første halvleg med lidt for mange fejlafleveringer blev fulgt op af en bundsolid præstation i anden halvleg, hvor han fik vist sin store betydning som sidste skanse. Mere af det på lørdag.