TokeAntonHold - De Syv Små Dværge    3-2 (2-0)
Af Peter Hansen
Solen og vinden badede og kælede nænsomt for Dværgene og de andre formiddagsgæster, der havde valgt at gå til alters i Kløvermarken Kristi Himmelfartsdag. Det er muligt at de kæmpende Dværge oplevede vinden som hæmmende for de tekniske detaljer og det flydende spil, men for en midlertidigt ukampdygtig Dværg, der kunne dykke ned bag sportstasker og barnevogne, når vinden blev for kraftig, var oplevelsen af de kosmiske kræfter nærmest af samme naturreligiøse dimensioner, som når der jages ænder i EU's naturreservat i Lillebælt.
    Ud over de kampklare Dværge var et, for forårssæsonen 2004, rekordstort publikum på hele ni personer (heraf Noah og Camille som debuterende Dværgetifosi) spændt mødt op til mødet med TokeAntonHold. En sejr ville kunne bringe Dværgene et godt stykke op i tabellen og altså væk fra nedrykningsstregen. Der var med andre ord lagt op til en vigtig dyst på en dag, hvor spillet med bolden burde tage Kristus ved hånden og fare til himmels.
    Den betændelse, der dunkede i skribentens venstre fod, og afholdt ham fra selv at deltage på selve grønsværen, afløstes derfor også som tiden gik, af en kildrende kriblen for at få lov til selv at sparke lidt til den plasticbold, som TokeAntonHold havde købt billigt i Føtex, og som dommeren sjovt nok syntes var ganske udmærket.
    Fra kampens start så det dog ikke ud som om Dværgene havde fået gnedet søvnen ud af øjnene og set den større sammenhæng. TokeAntonHold kombinerede og pressede hårdt på, og der gik ikke mange minutter, før de bragte sig på 1-0. På et af mange lange indkast lykkedes det TokeAntonHold at heade bolden direkte i mål. Efter føringen fortsatte TokeAntonHold med at presse Dværgene over hele banen, og vi formåede ikke at holde fast i de enkelte fremspil og fremstød, som det dog trods alt blev til.
    På trods af medvinden foregik det meste af spillet på Dværgenes halvdel. TokeAntonHolds løbestærke og teknisk ganske udmærkede midtbane var i megen boldbesiddelse, og efter et længere pres mod Dværgemålet lykkedes det endnu engang TokeAntonHold at sætte en scoring ind. Der blev skudt hårdt og fladt fra kanten af feltet, og Christian sprællede forgæves på stregen.
    Efter halvlegen kom Dværgene meget mere med i spillet. Det skyldtes vel primært en ganske god trænerdisposition, hvor Claus blev kastet helt frem som targetmand og afslutter.
    I sin fireoghalvtredsindstyvende optræden for Dværgene valgte Lars Knudsen endelig også at lukke lidt op for posen og give en smagsprøve på, hvor god han er til at drible med bolden. I en stilmæssig opvisning, der mindede om en krydsning mellem The Matrix og The Mask, snoede Lars sig i høj fart igennem hele TokeAntonHolds forsvar og satte bolden suverænt ind bag en sagesløs målmand. Tilskuerne troede ikke deres egne øjne og var i flere sekunder efter scoringen i noget nær choktilstand over det flotte mål.
    Reduceringen til 2-1 gav naturligvis Dværge og tilskuere blod på tanden, og det resulterede da også i et mere organiseret spil end første halvleg havde budt på. Desværre opsnappede deres bedste spiller et udspark midt på banen, tog et par træk fremad og bankede hårdt bolden i mål til stillingen 3-1. Dværgene viste dog stor moral, og efter en del chancer til både Dværgene og TokeAntonHold lykkedes det igen Lars Knudsen at reducere til 3-2. Målet blev sat ind efter eksemplarisk sammenspil, hvor Dværgene krydsede bolden op imod den stærke modvind, hvor Lars til sidst kunne sparke bolden hårdt ind i målet. Endnu et flot mål og vel også første gang at Lars scorede hele to mål i én kamp. Målet faldt desværre meget sent i kampen og med et minut tilbage lykkedes det ikke Dværgene at fremtvinge det udlignende mål.
     Efter kampen var stemningen trods nederlaget ganske høj. Vi havde vist vores værd ved en rigtig flot arbejdsindsats, til tider udmærket sammenspil og en ukuelig evne til at komme igen.

Trænerens vurdering:

Christian (9) - kan ikke holdes ansvarlig for nogen af målene og var ganske sikker når bolden kom inden for rækkevidde.

Troels (9) - kæmpede stærkt indædt og sammenbidt, specielt mod slutningen, men var med i forvirringen i første halvleg.

Saaby (9) - arbejdede som altid som en vanvittig, men havde lidt mindre held end sædvanligt med at få åbnet modstandernes forsvar.

Rune (8) - var fejlplaceret som angriber i første halvleg, hvor han ikke fik kontrol over ret mange bolde, men tog en udmærket revanche i den del af anden halvleg, hvor han blev rykket ned som back med spillet foran sig.

Claus (10) - havde lidt svært ved at få styr på sit forsvar i første halvleg, men var til gengæld bomstærk helt i front i anden, hvor han var central i vores 'sejr' på 2-1 med sin evne til at tilkæmpe sig de løse bolde.

Lars F. (9) - blev lidt hektisk i spillet i første halvleg, men efter pausen blev energien brugt mere konstruktivt.

Lars K. (11) - fik yderst fortjent sin første titel som Dagens Dværg. Ikke alene blev det til to gode mål, han arbejdede også forbilledligt som defensiv midtbane med at binde spillet sammen på en dag hvor Dværgene ellers havde meget svært ved at finde hinanden - på alle måder.

Ulrik (8) - skulle i dagens anledning agere angrebsback, men det blev dog ikke til så forfærdeligt mange fremstød. Til gengæld blev der dog lukket nogenlunde af bagtil.

Kaspar (8) - skal tydeligvis lige ind i spillet igen, og specielt i første halvleg formåede han at sprede lidt mere forvirring i bagkæden end godt er. Efter pausen rykkede han ind i en mere vant rolle som midterback, hvor han viste mere styrke og overblik og faktisk en ret solid indsats.