De Syv Små Dværge - NB99  1-4 (1-4)
Af Rune Stefansson
Har vi nået alt, hvad vi kan nå som fodboldspillere? Er vi for gamle og mætte? Mangler vi tænding, gnist og hurtighed? Det sidste spørgsmål kunne vi kun svare ja til, men ellers var det svært at finde gode svar, da selvransagelsen rådede på sidelinjen efter endnu et pinligt nederlag, der føltes lidt som den mavepuster, FCK havde modtaget i løbet af ugen mod et undertippet slovensk mandskab.
    Nederlag på 1-4, ja, det behøver ikke være så slemt, men det var det, for nederlaget var bestemt ikke en konsekvens af, at vi var kommet bagud på et tilfældigt mål og havde satset hele butikken på at komme tilbage. Tværtimod.
    Alt for hurtigt kom vi bagud 0-2, og tegn på modløshed kunne spores – med desværre temmelig gode grunde: Vores lilla modstandere var hurtigere og mere løbestærke end os, de kombinerede godt, driblede imponerende og sparkede resolut. Bortset fra trøjefarven var de vores diametrale sætninger - også aldersmæssigt, så det ud til.
    Vi havde store problemer med at finde hinanden. Ganske ofte trillede Christian fornuftigt første halvlegs mange målspark ud til backerne Niels og Rune, eftersom vores plan var at holde på bolden og spille den rundt. De lilla gav en vis mængde plads til denne målsparkskombination, men kom til gengæld stormende derefter, så især referenten forekom stresset og havde svært ved at finde fornuftige afsætningsmuligheder på midtbanen eller i den tomme venstreside, når han ellers kunne ramme, og Lars K. blev pakket ind, så man skulle tro, han var en skrøbelig vase.
    Ud over et par rimelige hjørnesparksmuligheder skete der så godt som intet konstruktivt fra Dværgenes side, før Peter fik en god bold at arbejde med fra Lars K. Han løb fra forsvarerne for første og vist nok eneste gang i kampen og huggede tørt på ti meters afstand. Et flot mål, et missil lige op under overliggeren.
    Men før Dværgemålet var NB99 kommet op på tre scoringer, da vi endnu en gang ikke kunne holde deres effektive og sprudlende offensive folk.
    1-3 og fire minutter til pause – enkelte optimister hos Dværgene begyndte at tro på, at vi kunne true den lilla garde, der som udebanehold havde trukket gule overtrækstrøjer over deres svedige hoveder før kampen.
    Det var 26 grader varmt, og solen bragede ned fra en skyfri augusthimmel, men det var jo en undskyldning, der burde fungere lige godt for begge hold på banen. Og at vi ingen udskiftere havde kunne heller ikke fungere som den reelle forklaring på vores pauvre indsats i første halvleg, for vi var vel ikke trætte efter ti minutter, hvor vi som sagt var bagud 0-2? Kun syv Dværge havde meldt sig klar til kamp, og Nils kom med som ottendemand, men vi endte altså med kun at være syv, da Ole Eigaards bil blev ramt af pludselig impotens midt på en storkøbenhavnsk motorvej og således gav ham noget helt andet end et nederlag i fodbold at være sur over denne eftermiddag.
    I anden halvleg spillede vi lige op med NB99, der måske heller ikke brugte det sidste gear – det var der delte meninger om på sidelinjen efter matchen. Vi spillede offensivt, pressede godt og kom til en del afslutninger, blandt andet et par halvgode frispark. Dagens flotteste moment var en knivskarp aflevering fra Bo, der var med til at sikre ham en brødredelt titel som dagens dværg. Lars K. var fri og fyrede godt af, men ramte desværre stålet over modstandernes mål.
    En gennemført skidt eftermiddag, men når Hans Backe kunne overleve et 0-5-nederlag, er der vel håb for træner Bo om, at han heller ikke får silkesnoren efter de noget blandede oplevelser med den nye, såkaldt offensive strategi i løbet af et foreløbig noget magert 2004.