De Syv Små Dværge - FM Kickers   5-1 (1-0)
Af Per Saaby
Tanker fra en dværgekamp:
Møder gutterne i omklædningen. Stig skal stå på mål for første gang i et halvt år. Og kampen i går. Hvad skete der med russerne? Alt for lidt at byde på.
Vigtig kamp i dag. Igen en 6-pointer. Hvis det flasker sig, kan vi ligge nr. 5. Ud på banen. Masser af vand med. Sikke en hede. Opvarmning. Eller noget der ligner. Dværgene har ingen kræfter. Det er for varmt. Bare vi ikke får en dårlig start. Modstanderne varmer op ved siden af. Vi har mødt dem før i C-rækken. Der tabte vi. Troels er her ikke. Ulrik er med i stedet. Håber at Troels har det godt. Dessiner fra assistenttræneren. Opstillingen. Bliver enige om at lave et opgivertrick. Kampen fløjtes op. Sveder. Dommeren hedder også Per. Vi får bolden. Gør os klar til tricket. Bare vi ikke fumler. Sparker den tilbage til Kaspar. Løber frem mod målet. Ser ud af øjenkrogen at Rune slår den. Den kommer langt. Hopper. Snitter bolden tæt under mål. Målmanden heldig. Rammer hans fod og går til hjørne. Men tricket virkede. FM Kickers er noget forbløffede.
    Kampen er i gang. Den er en rodet affære. Og meget varmt. Hvis mit hoved var et æg, ville det være blevet til en kylling på rekordtid. Vi går ikke nok til den. Bliver irriteret. Forsøger at opildne Dværgene. Ulrik går forrest. Kæmper og får fat i mange bolde. Kampen bølger frem og tilbage. Kan mærke at vi godt kan vinde kampen, hvis vi giver den en sidste tand. Indkast til os. Der bliver råbt at vi skal tilbyde os. Der står allerede et par spillere ude ved sidelinjen, så jeg bliver på midten. Fremerey kaster langt til Knudsen. Får den i medløb. Presses af en modstander. Bolden hopper og danser på den knoldede bane. Knudsen hugger til den. Rammer den godt med venstre. Bolden går i modsatte hjørne med høj fart. 1-0. Forløsende. Løber over til Knudsen og omfavner ham idet han råber ”Det var med det iskolde venstreben!”
    Halvleg. Vi har ikke spillet godt, men vi er for en gang skyld foran ved pausen. Der diskuteres presspil. Mere vigtigt at vi går til den når de har bolden. Men vi er ovenpå. Masser af rokeringer i pausen. Er det nu smart?
    De får presset os i starten. Vi rider stormen af. Ole E. holder godt på bolden oppe foran. Hvor er det godt at han har fundet sin plads. Endelig står vi nogenlunde på banen. Vi får et par kontra. Spiller Fremerey fri. Han rammer målmanden. Den kommer til mig. Frit mål. Sparker over mål. Kan ikke fatte det. Den var en sikker 2-0’er. Pisseærgerligt. Men vi har momentum. Får fat i en retur. Går uden om den bagerste mand. Sparker fladt uden om målmanden. 2-0. Pissegodt.
    FM Kickers kan ikke få det til at fungere. De er frustrerede. Brokker sig over at vi går til den. Men vi bliver ved. Formanden kommer i klammerier. Deres mindste mand mod en kæmpe Dværg. De er vist lige gode om det. Men den lille gut skal yde en stor indsats får at gøre skade på formanden. Ser voldsomt ud. Dommeren vinker afværgende. ”Kan vi ikke bare være venner?”. Men det er det for varmt til.
    Næste bold. Fremerey og formanden presser de bagerste. Formanden får tacklet. Bolden kommer imellem målmanden og mig. Vi tackler. Den rammer mig i maven. Og jeg lader den trille i mål. 3-0. Målmanden kaster bolden i ryggen på en af sine egne i ren arrigskab. ”Hvor er de heldige!”
    FM Kickers sender to mand i front. Men lige meget hjælper det. Stig står godt. Er suveræn i luftrummet. Og Dværgene står godt på banen. De kan ikke komme igennem. Vi bakker hinanden op. De får et frispark tæt på mål. Midtbanen i muren. Stig dirigerer. Der sparkes. Forsvaret kommer ikke foran deres mand i feltet, og de prikker den ind. 3-1. 10 minutter igen. Åndssvag scoring. Der skal dog mere til at ryste os.
    Flere klammerier, men ingen gule kort. Formanden tager dog en frivillig pause. Det er også meget varmt.
    Modtager en dårlig aflevering fra en af deres bagerste. Har den lille gut fra før på min arm. Hvis bare jeg kan nå feltet. Jeg bliver sparket ned. Straffe. ”Du skulle have taget mig noget før” siger jeg til gutten. Han smiler.
    Sparker selv. Scorer. Hattrick. 4-1. Kampen er afgjort.
    FM Kickers får spillet sig pænt igennem til et par chancer. Rammer stolpen. Sidste kontra til os. Spiller Ole E. fri i feltet. Havde sagt at han i dag ville afslutte noget mere selv efter de mange oplæg sidst. Men nej. Han afleverer. Lars’erne står i kø for sparke den ind. Knudsen scorer igen, denne gang med en halvflugter. Kampen fløjtes af lige efter. Endnu engang fik vi spillet en fantastisk anden halvleg.
    FM Kickers kommer over og snakker om klammerierne. Der bliver rystet hænder og sagt undskyld. De er nogle fine fyre. Det er vi også, og i dag kunne vi tilmed spille fodbold. Sejrssang. Dommeren skælder ud over at vi ødelægger toppeordningen. FY skamme sig! Så vi skal ikke bruge vores egne.
    I bad. En kold øl. Nyder solen. Knudsen Dagens Dværg. God fight og to flotte mål. Og han skal også være far. Held og lykke. Sidste kamp Marts 96. Bare man var med...

Anførerens vurdering:

Stig (10) - var uhyggelig sikker i luftrummet, på nær en enkelt svipser. Styrede godt nede bagfra, med mange gode råb til forsvaret, og tog hvad der kom af skud udefra. Dejligt at han bare træder ind og udfylder pladsen, efter så lang tid uden handsker på. Har dog en tendens til at bruge for meget energi på dommeren.

Søren (8) - havde problemer i første halvleg på den centrale midtbane, men skruede op for blusset i anden halvleg, hvor han virkelig fik lagt pres på modstanderne. På trods af de forskellige placeringer på banen blev forvirringen vendt til mange bolderobringer. Måske lidt overophedet mod slutningen af kampen, men det var jo også varmt.

Saaby (10) - lod sig genere af et par småfejl i første halvleg, hvor tingene ikke fungerede. Tog revanche i anden halvleg med en god arbejdsindsats, der førte til de tre scoringer.

Rune (9) - Sikker og præcis i sine angrebsaktioner, med mange gode afleveringer. Tilbyder sig konstant for medspillerne. Mangler lidt fandenivolskhed i nærkampene, som ville gøre ham til en god forsvarsspiller.

Lars F. (9) - Ikke så markant som i de foregående kampe, men med en evig lyst til at genere modstanderne med sin fantastiske nærkampsstyrke. Vigtig brik i kontrafasen. Har generelt løftet sin spilforståelse og afleveringsevne et niveau op.

Lars K. (10) - Endnu engang målfarlig, hvor specielt den første scoring var meget vigtig og en flot enmandspræstation. Forstod at placere sig godt som central midtbane og fightede hele kampen igennem.

Ulrik (10) - spillede med stor intensitet i sine tacklinger og gik godt med i det fremadrettede. Havde en smule placeringsvanskeligheder i første halvleg. Med lidt mere træning og kampe i benene kan han blive en værdifuld spiller for Dværgene.

Kaspar (10) - Sidste kamp i denne omgang for den store Dværg. Skulle lige have styr på presspillets funktion, men var ellers solid i sine indgreb og stod meget tæt på sine modstandere. FM Kickers vil nok mene for tæt. Snakkede godt hele kampen, og det vil blive savnet, når den lille familie drager østpå.

Ole E. (10) - levede fuldt op til forventningerne som targetman. Fornuftig omgang med bolden og yderst værdifuld for den måde Dværgene spiller fodbold på. Et stærkt alternativ til Dværgenes frontløbere.