Karoline FC - De Syv Små Dværge   1-11 (1-4)
Af Lars Knudsen

”Det var som at være dreng igen”, udtalte Dværgenes topscorer efter kampen. Og det må sandt for dyden have været noget af en barndom på Langeland. Peter satte nemlig syv kasser ind mod seks Karolinespillere og var dermed manden, eller rettere drengen, bag Dværgenes hidtil største sejr.

Paradoksalt nok var det noget af en skuffelse, da vi lørdag eftermiddag måtte konstatere at Karoline kun kunne mønstre seks spillere. Det er meget demotiverende at være i overtal, da det føles som om kampen er vundet på forhånd.
    De seks Karolinespillere gjorde det dog overordentligt godt, så godt at holdets bundplacering må skyldes, at det ikke er første gang de har været i undertal. Dværgene var dog, naturligt nok, toneangivende fra start. Vi havde stort set alt boldbesiddelse og kunne uhindret føre bolden frem til midten af banen. Her udstillede Dværgene deres grundlæggende uenighed om, hvordan man bygger spillet op. For det meste insisterede boldholderen på at afleveringen i dybden skal falde med det samme og at det er en dødssynd blot at trille bolden to meter til siden eller aflevere bagud for derefter selv at gå i position længere fremme på banen. Da Karoline logisk nok stod langt tilbage, resulterede de mange afleveringer i dybden i, at vi smed bolden væk meget hurtigt.
    Dværgene lagde i løbet af første halvleg presset højere og højere på Karolines banehalvdel og kom til en del chancer. Claus var god til at gøre sig spilbar og kom til et par gode afslutninger, der dog som regel gik snert forbi den lange stolpe.
    Som kampen skred frem, blev det mere og mere tydeligt at den tidligere så træfsikre angriber har købt fodboldstøvler med iboende forbandelse. Det blev således Peter, der midt i halvlegen åbnede ballet. Peter trykkede af på kanten af feltet, bolden snittede en forsvarer og snød dermed målmanden. Lidt senere opsnappede Peter en tilbagelægning, hvorefter han med en varemærke-dribling lod målmanden ligge tomhændet på grønsværen for til sidst at rulle bolden i det tomme mål.
    Der skulle ikke gå længe inden langelænderen fuldendte, hvad der må have været det nemmeste hattrick siden nogle Ærø-drenge blev sat på færgen med et 18-1 nederlag. Karoline var fremme med det meste af holdet, og Dværgene får mulighed for kontra. I mangel af en syvende mand forsøger deres målmand at spille sweeper, men Peter er den hurtigste og kan fra midten af Karolines banehalvdel sende bolden i det tomme mål.
    4-0 blev det ved Per Saaby, der skød frem fra bagerste række og satte hovedet på et indlæg fra Lars F. i højre side. Karoline gav dog ikke op og havde halvlegen igennem flere gode skud udefra. Markeringerne sad ikke specielt tæt i Dværgenes defensiv, og Karoline udnyttede medvinden til at sætte Stig på prøve. Han var dog en sikker sidste skanse og præsterede flere gode redninger.
     Karoline kom frem til en del hjørnespark, hvilket var tæt på at udløse en reducering. Karolines bedste mand startede fra bagerste stolpe, hvor han satte Lars K. af ved at løbe bag om Stig ind i målet og ud igen ved forreste stolpe, hvor han kom foran Peter. Her snitter han bolden bag om sit eget støtteben og kun en refleks fra Stig forhindrede en flot scoring. Karolinespilleren kom dog på tavlen lidt senere. Saaby erobrede bolden midt på egen banehalvdel og sender den frem ad banen. Afleveringen bliver dog blokeret og ryger frem til Karolines helt fritstående forward. Lars K. fumler gevaldigt i det og formår ikke at få bolden væk efter et ellers udmærket indgreb. Hvorefter Karolinespilleren på det nærmeste tackler bolden i mål via Stigs skinneben.
    Første halvleg ender 4-1. I pausen opfordrer Saaby til mere humør og minder Dværgene om at det skal være sjovt at spille fodbold. Et godt input fra indpiskeren, hvilket i høj grad ændrede Dværgenes attitude.
    Spillet var dog nogenlund det samme i anden halvleg. Medvinden gjorde ikke de ambitiøse afleveringer nemmere, og bolden blev i mange situationer smidt hurtigt væk. Længe holdt Karoline således stillingen. Jairo havde adskellige gode forsøg udefra, men Karoline havde også en god målmand.
    Vi skulle således langt hen i halvlegen før vi igen fik hul på bylden. Peter fik, halvvejs ude ved den ene hjørnekegle, drejet bolden ind ved første stolpe. Ikke længe efter åbnede himlen sig i et gigantisk styrtregnvejr. Regnen fik sat mere skub i Dværgene, der satte mere tryk på i nærkampene og spillede hurtigere frem ad banen. De seks Karolinespillere var givetvis også ved at være møre, så de sidste 5 minutter var et rent skydetelt. Peter satte yderligere tre kasser ind, og Jairo scorede på vores mest gennemspillede angreb, hvor bolden blev flyttet fra side til side. Bo deltog i målfesten med to kasser, hvoraf det ene faldt i de døende sekunder af Dværgenes sene målrus.