Topteam 98 - De Syv Små Dværge  5-3 (4-1)
Af Bo Nissen Knudsen

Det er svært at se med andet end en god portion fatalisme på morgenkampe, for det kan vi for fanden bare ikke finde ud af.
    Kampen mod Topteam var en af de dybt sædvanlige af slagsen, hvor det primært er træthed og tøven som spiller en rolle i de afgørende situationer i kampen. Og det kostede altså fire hurtige mål i starten af kampen, da Dværgene ikke var helt vågne endnu.
    Hele lørdagen havde det væltet nådesløst ned, så vi blev præsenteret for en mudderbrydningsbane på Kløvermarken som scene for vores opgør med det nok bedst spillende hold i puljen.
    Det burde på mange måder være en fordel for os, at de ikke kunne kombinere så hurtigt som de gjorde i vores møde i foråret, og Michael startede også godt med at modtage en lækker frispilning fra Jairo og vippe bolden forbi målmanden efter få minutter. Men så gik der tøven i det for Dværgene, og fire gange var vi for lang tid om at presse en modstander. Det blev forsøgt at møde modstanderen langt oppe på banen, men det er ikke så smart når man ikke formår at presse boldholderen.
    Så Topteamerne spillede sig lidt for nemt igennem. Først i en tømt venstreside, hvorfra bolden blev lagt ind til en mand som kunne rode den ind over stregen, dernæst via højresiden hvor Søren gled i mudderet, så tæt under mål hvor en Topteamer stemplede bolden forbi en tøvende Bo og hakkede den hårdt ind, og til sidst en lang aflevering fra højresiden mod midterområdet hvor Ulrik blev overspurtet.

Ulrik

Så var dén kamp ligesom afgjort. Dværgene kløede dog på, og da Topteam ligesom sidst spillede uden udskiftere begyndte det også at knibe for dem tilsidst. I anden halvleg lavede de ikke så meget andet end at sparke væk, da de ikke havde kræfter til deres livlige kombinationsspil fra første. Og lidt optimisme fik Dværgene, da Topteams målmand sparkede forbi en bold, der satte sig fast i mudderet for ham, så Michael kunne puffe den ind til 4-2.
    Kort efter lukkede de dog kampen da en bold blev rettet af på Ulrik og faldt ned til en fri mand lidt til venstre for målet, og med få minutter igen var kampen nu virkelig afgjort. Kaspar troede dog stadig en smule på sagerne, og fik såmænd også noget ud af anstrengelserne, da et flot indkast fra Søren blev headet direkte i mål.
    Det lignede en detalje man kunne arbejde videre på. Og hvis man ellers skal holde fast i den positive tone må man sige, at Dværgene spillede ganske udmærket under håbløse forhold, der inviterede til tonserbold. Det dårligt udførte presspil i første halvleg kostede fire hurtige mål, men til gengæld viste vi at vi i anden halvleg også kunne presse rent fysisk - og vandt i og for sig halvlegen 2-1. Så ingen grund til panik før næste uges kamp mod Lokomotiv Luksus - endnu et tophold.

Trænerens vurdering:

Stig (8) - holdt godt fast i bolden ved sine indgreb, hvilket ikke var helt nemt føret taget i betragtning. Dog var han lidt tøvende ved et par af målene, hvor han vist gerne ville holde sig ude af mudderet.

Søren (8) - skal lige finde sin rolle på holdet og vænne sig til at vælge de nemme løsninger. Viste dog god fight og brillerede med gode indkast, hvilket også resulterede i et enkelt mål.

Jairo (9) - var noget nede efter kampen, da det ikke lige var hans type spil der blev praktiseret, men han var nu faktisk alligevel en de bedste Dværge, som holdt godt på bolden, men var lidt uheldig med afslutningerne.

Bo (8) - ydede en noget træt indsats, men fik da kæmpet lidt med Topteamerne på den centrale midtbane, hvor Dværgene ellers ikke kom så meget.

Michael (9) - var ganske giftig i front selvom klimaet nu heller ikke ligefrem favoriserede hans stil. Det blev ikke til det helt spektakulære, men i hvert fald et par kviktopfattede mål.

Lars F. (9) - udfordrede og kæmpede godt, men ligesom for de andre Dværge gik der lidt meget mudder i småspillet fremme for ham.

Kaspar (10) - var i sit es i en meget fysisk præget kamp, hvor han gik godt til den. Endda et længe ventet hovedstødsmål kunne det blive til fra hans side.

Ulrik (10) - bliver mere og mere solid og viste det igen. Langt de fleste nærkampe blev vundet, og det blev også til et par gode raids fremad.