BK Rubicon - De Syv Små Dværge  3-5 (1-4)
Af Lars Knudsen

DSSD fortsætter stimen!  En sejr mere og det vil være den længste stime i sæsonen.  I bjerge og dale hviskes der at DSSD i virkeligheden betyder De Syv Sejrrige Dværge.
   Dværgene satte sig fra første fløjt på de fleste nærkampe mod et Rubicon hold som ikke var helt fremme i støvlerne.  Deres fejlsstart kunne til dels tilskrives at de ved kick-off kun var seks mand på banen.  Om de så var seks eller syv var det dog i starten umuligt for dem at dæmme op for dværgene, der med Peter, Jairo og Lars F. i front havde tre hurtige og boldsikre folk.
    Lars F. har kampens første chance, da et af Stigs lange indkast overrasker Rubicon forsvaret, og bolden dumper ned for fødderne af ham, og han halvflugter forbi den ene stolpe.  Herefter overtog Peter scenen.  Allerede efter få minutters spil flugter han et indlæg i kassen.  Målmanden halvklarer og får i anden omgang fisket bolden ud inden den får nettet til at blafre.  Dværgene er her yderst professionelle.  Der bliver jublet og hele holdet løber hjemad.  Rubicon ser mere tvivlende ud, hvilket overbeviser den flegmatiske - og konstant dårligt placerede - dommer om at der nok var mål.  Det var der vist også.
    Ikke længe efter viser Peter igen sin målnæse og kan sætte sidste fod på et indlæg fra højre.  Han fuldender sit hattrick med en rigtig Torjäger-scoring, hvor han sætter et par mand af i venstre side, og fra en spids vinkel kanonerer bolden ind ved modsatte stolpe.

Peter

Denne uhyrlige opvisning i udnyttelse af chancer fandt sted indenfor kampens første 10 minutter.  Dværgene var lykkelige, men for Peter må det have været malurt i sejrens kalk, at kæresten dukker op umiddelbart efter den sidste scoring.  Helt kunne det dog ikke ødelægge glæden over de første turneringsmål siden tiden i Humble.
    De Syv Jublende Dværge kommer lidt ned på jorden igen midt i halvlegen.  Rubicons forsvar sender en lang bold frem ad banen.  Kaspar tøver for en gang skyld med at heade væk og kommer derfor på mellemhånd.  Bolden forlænges henover hovedet på ham, og en Rubicon angriber kan udækket score til 1-3.
    Hvad målet måtte have givet af nyt mod til Rubicon blev hurtigt pillet ud af dem.  Minuttet efter bryder Peter igen igennem i venstre side, afdribler stort set hele forsvaret, inden han uselvvisk sender bolden på tværs til Lars F. der scorer sikkert.
   Generelt stod Dværgene stærkt i første halvleg, men på en lidt billig baggrund da der ikke rigtigt var gnist i Rubicon.  Vi levede i høj grad på de uhyre velspillende angribere.  Forsvaret havde egentlig blot at sparke bolden frem til dem, så sørgede de for resten.  Dette var også alt rigeligt til at dominere første halvleg og gå til pausen med en komfortabel 4-1 føring.  I anden halvleg vendte billedet dog en smule.
   I pausen var Dværgene blevet enige om at bolden skulle køres lidt mere rundt, dels for at trætte Rubicon og dels for stille og roligt at køre forspringet hjem.  Allerede fra kick-off går det dog galt.
    Bolden spilles bagud og her går det galt for bagerste kæde.  Bolden mistes og efter et par mystiske nærkampe vinder Rubicon et indkast som de dog ikke får videre ud af.  Fra start viser Rubicon en helt anden indstilling end i første halvleg og presser højt oppe på banen med mange folk.  Dværgenes bagerste kæde kommer derfor til at stå meget langt tilbage, hvilket dels var et resultat af at forsvar og midtbane ikke længere helt hang sammen, og at de bagerste folk i de fleste tilfælde bakkede tilbage i stedet for at gå imod angrebene igennem midten.  Dette gav en del skudchancer til Rubicon.  Det første nærgående forsøg rammer stolpen og riposten ryger ud til en Rubicon-spiller som til alt held ikke rammer det tomme mål.
   Herefter spiller Dværgene nervøst og skiller sig dårligt af med bolden.  Rubicon sidder væsentligt bedre på vore angribere og den bagerste kæde formår ikke rigtigt at få ro over spillet.  Dette skyldtes til dels at de var presset langt tilbage, men også en del nervøsitet.  Når bolden endelig blev spillet frem til midtbanen forsøgte denne gerne at komme direkte mod modstanderens mål.  Dette var også meget succesfuldt i første halvleg, men lykkedes knapt så godt i anden, hvor kræfterne naturligt nok ikke var de samme.  I disse situationer havde en aflevering tilbage til forsvaret måske  skabt den fornødne ro til at flere spillere kom med i det etablerede spil.
   Anden halvleg er ca. 5 minutter gammel da Rubicon får reduceret.  Et hjørne sparkes hårdt og fladt ind over, Lars K. kommer ikke foran sin mand, Christian halvklarer i målet og en Rubicon-spiller kan score på riposten.  Nervøsiteten er nu til at mærke hos Dværgene, og Rubicon er kommet i gear.  De kommer godt igennem på midten og har flere gode skud og indlæg.  Her var Christian dog en sikker mand.  Trykket letter lidt fra Dværgenes skuldre midt i halvlegen.  Lars K. fører bolden op i højre side, spiller bande med Peter, og får derefter frit løb ned midt af banen.  Han finder Lars F. i højre side og går i position i forventning om et indlæg.  Lars F. skal dog ikke bruge mange halve sekunder på at konstatere, at der fra en position tæt ved baglinien rent faktisk er plads til at hamre bolden op i modsatte hjørne.  Der var ikke langt fra tanke til handling, og med noget der lignede en stiv tå, blev et af sæsonens mere spektakulære mål en kendsgerning.
   Målet til 5-2 varmede dværgene.  Minuttet efter reducerer Rubicon dog igen.  En forsvarsspiller er rykket med frem og kan relativt ugeneret få plads til skud fra midten, og med et tørt hug op i hjørnet bliver 5-3 en kendsgerning.  Som Christian bemærkede efter kampen var 5-3 dog bedre end 4-2, vi havde scoret og var med i kampen igen.  I anden halvleg blev det aldrig til det store spil fra Dværgenes side.  Bagerste kæde gik til stålet i nærkampene og fik derved kompenseret for problemerne med placering.  Angreb og midtbane fik efterhånden en del kontrachancer, bla. da Jairo i kamp med målmanden får spillet bolden videre til Bo, hvis afslutning bliver pareret af en forsvarspiller.  Dette skete med hænderne, og så venter man jo en reaktion af en art fra dommeren.  Han er igen ikke helt godt placeret og sikkert ikke helt nærværende mentalt.  Han er dog rutineret nok til, efter kun en ganske kort tøven, at dømme frispark til målmanden.  Dette var nok den mindst kontroversielle dom i den situation.
   Til sidst i halvlegen belejrede Dværgene Rubicons mål.  Ulrik fører efter en bolderobring bolden frem i venstre side, finder Jairo på midten, som kanonerer bolden på overliggeren.  Bolden ryger i en blød bue ud til Lars K. som header på tværs til Ulrik, hvis forsøg pareres af en forsvarer, så kommer Peter til og også hans forsøg reddes på stregen.  På en eller anden måde ryger bolden, igen i en blød bue, ud til Lars K. der nu synes at det er nok med alt dette klumpspil, så han flugter resolut bolden ud til målspark.  Dette var et af kampens sidste spark, og alt sluttede i munter fordragelighed om at det var sat’me for ringe.

Trænerens vurdering:

Christian H. (8) - havde meget, meget vanskelige betingelser med en våd og glat bold og mange høje bolde fra Rubicon. Et par gange smuttede bolden, men iøvrigt viste han gode reflekser og vilje til at slås med store Rubicon-folk i feltet og nede i mudderet.

Jairo (10) - var opløber som kandidat til Dagens Dværg på en solid og boldsikker midtbaneindsats. Kunne godt kommunikere mere på banen, men lyste op med adskillige smarte detaljer.

Stig (8) - havde svært ved at stå fast på sine 3mm-knopper, som han havde spændt på i dagens anledning. Det kom til at skæmme præstationen lidt at han skøjtede rundt, men specielt i 1. halvleg viste han godt og sikkert spil på højreback-pladsen.

Bo (7) - afløste i tømmermandsplaget og småskadet tilstand den uopdukne Claus, og præstationen var derefter. Bekymrede sig mest om at afsikre bagude, når backerne løb med frem og blandede sig kun sjældent og med beskedent held i opspillet.

Claus (00) - havde glemt at fortælle at han var i Hirtshals, hvilket kassereren takserer til 100 kr. til dummekassen.

Lars F. (9) - søgte godt og aggressivt med frem og fik sat to kasser ind. Defensivt var der lidt problemer med at kommunikere med nærmeste medspillere, hvorfor han ikke fik lukket så godt af som vanligt.

Lars K. (8) - var lidt anonym, men virkede godt påpasselig i defensiven.

Peter (11) - var nærmest uhyggelig i første halvleg, hvor han såvel holdt godt på bolden i front som fik afsluttet selv. Et par tendenser til nipseri i anden halvleg er det eneste som kan forhindre den ultimative topkarakter.

Kaspar (9) - fyldte godt i forsvaret mod det 'britisk'-spillende Rubiconhold, men valgte at undlade at tage voldsomt del i opspillet så tidligt på dagen.

Ulrik (9) - var almindeligt stærkt spillende uden dog at komme helt på højde med sidste præstation. Nærkampstyrken er intakt og placeringsvanskelighederne bliver færre og færre...